Leer Veilig en Effectief Gasmeten - Cursus Gasmeten bij JBG Safety

Cursus Gasmeten: Leer Veilig en Effectief Gasmeten

Ontdek de Cursus Gasmeten: Leer Veilig en Effectief Gasmeten

Ben je geïnteresseerd in het meten van gassen en wil je je kennis op dit gebied vergroten? Dan is de cursus Gasmeten, voorheen bekend als de cursus Ex-OX-Tox, iets voor jou. In deze opleiding leer je alles wat je moet weten om veilig en effectief gasmetingen uit te voeren.

Wat is Gasmeten?

Gasmeten is het proces waarbij een gasmetrist verschillende soorten gassen meet. De afkorting Ex-OX-Tox staat voor de drie belangrijkste categorieën die een gasmetrist meet: explosieve gassen (Ex), zuurstof (OX) en giftige gassen (Tox). Hoewel de cursus vroeger bekend stond als Ex-OX-Tox, wordt deze tegenwoordig meestal aangeduid als cursus Gasmeten of opleiding tot gasmetrist. De term Ex-OX-Tox wordt echter nog steeds gebruikt om de verschillende soorten gassen aan te duiden.

Waarom is de volgorde belangrijk?

Het is interessant om te weten dat de volgorde waarin een gasmetrist meet van belang is. In de praktijk begint een gasmeting altijd met het meten van de zuurstofconcentratie (OX). Vervolgens wordt gekeken naar de explosiviteit van het gas (Ex) en als laatste wordt de giftigheid gemeten (Tox). Deze volgorde is cruciaal om de veiligheid te waarborgen tijdens het werk.

Bij JBG Safety, voorheen bekend als Safetyschool en Asphalia, houden we onze cursussen altijd up-to-date met de laatste trends en informatie op het gebied van gasmeten. Onze deskundige instructeurs zorgen ervoor dat je de nieuwste kennis en vaardigheden opdoet, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt als gasmetrist. We blijven constant op de hoogte van de ontwikkelingen in de industrie en passen onze cursusinhoud daarop aan.

Neem contact met ons op!

Wil jij je kennis van gasmeten vergroten en ben je klaar om de volgende stap te zetten in je carrière? Schrijf je dan vandaag nog in voor de cursus Gasmeten bij JBG Safety. Neem contact met ons op via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor meer informatie en om je in te schrijven. We staan klaar om je te helpen bij het behalen van je doelen op het gebied van gasmeten.

Reactie plaatsen