Het Verschil Tussen Ijken en Bumpen bij Gasdetectie: Begrijp de Betekenis en Toepassing

Het Verschil Tussen Ijken en Bumpen bij Gasdetectie

Het Verschil Tussen ijken en bumpen bij Gasdetectie

Veel mensen zijn in de war over het verschil tussen ijken, kalibreren en bumpen bij gasdetectie. Het is belangrijk om te begrijpen dat ijken en kalibreren eigenlijk hetzelfde betekenen. Bumpen daarentegen is een andere soort meting.

Wat betekent ijken of kalibreren?

Ijken of kalibreren is het proces waarbij de gasmeter wordt afgesteld om nauwkeurige metingen te garanderen. Hierdoor kan de meter betrouwbare resultaten leveren bij het detecteren van gassen in de omgeving.

Wat is een bump test?

Een bump test is een snelle en eenvoudige test om te controleren of de gasmeter correct reageert op een gecontroleerde gasconcentratie. Het is bedoeld om de functionaliteit van de meter te valideren, maar het stelt de meter niet af zoals bij ijken of kalibreren.

JBG Safety: Deskundig Advies en Ondersteuning

Bij JBG Safety begrijpen we de belangrijkheid van nauwkeurige gasdetectie. We bieden hoogwaardige gasdetectoren en helpen je graag met deskundig advies. Neem contact met ons op via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor meer informatie. Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving.

Reactie plaatsen