Veilig evacueren met een vluchtslurf: Wat je moet weten

Veilig evacueren met een vluchtslurf: Wat je moet weten

Introductie

In noodsituaties, zoals bij brand, is een snelle en veilige evacuatie van essentieel belang. Een vluchtslurf biedt een innovatieve oplossing om op een efficiënte manier te evacueren vanuit hoge gebouwen. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over vluchtslurven, inclusief voordelen, gebruiksmogelijkheden en veiligheidskenmerken.

Wat is een vluchtslurf?

Een vluchtslurf bestaat uit een metalen frame met daarin een brandwerende en geïmpregneerde slurf van speciaal materiaal. Het is opgeborgen in een kist aan de binnenzijde van het pand, beschermd tegen weersinvloeden. Vluchtslurven bieden een snelle en veilige evacuatiemethode voor zowel valide personen als mindervalide personen.

Eenvoudig in gebruik en snelle evacuatie

Een vluchtslurf is eenvoudig en binnen enkele minuten gebruiksklaar. Met een maximale glijsnelheid van 2,1 mm/s kunnen 8-10 personen zichzelf binnen twee minuten evacueren vanaf een hoogte van 30 meter. Men glijdt zittend op het binnenste doek naar beneden met een constante snelheid, waardoor een veilige evacuatie wordt gegarandeerd.

Veiligheid en goedkeuring

De vluchtslurf is ontworpen met veiligheid als prioriteit. Dankzij de spiraalvormige constructie ontstaan er geen opstoppingen en blijven personen met verschillend lichaamsgewicht op veilige afstand van elkaar. Bij de landing komt men zacht terecht in een opvangcapsule op de grond. De vluchtslurf voldoet aan strenge normen en is geproduceerd onder de ISO 9001, TUF gecertificeerd conform de normen DIN1055/4, EN 294, DIN 31000 en de machinerichtlijn 95/16/EG.

Gebruik en toepassing

Vluchtslurven worden wereldwijd gebruikt in verschillende landen, waaronder Nederland. Ze worden geïnstalleerd in diverse panden, met name overheidsgebouwen. De vluchtslurf is een betrouwbare en effectieve methode om een snelle evacuatie te bevordenen.

Voor deskundig advies en informatie kunt u ten alle tijden met ons contact opnemen via telefoonnummer 088 112 5474 of kunt u een mail sturen naar info@jbgsafety.nl.

Reactie plaatsen