Vind een AED in de buurt en vergroot de overlevingskans bij een hartstilstand

VERGROOT DE OVERLEVINGSKANS VAN EEN SLACHTOFFER MET EEN AED IN DE BUURT

Wanneer er sprake is van een hartstilstand, is snel handelen cruciaal. Hoe sneller je kunt starten met reanimeren, hoe groter de overlevingskans van het slachtoffer is. Niet iedereen kan reanimeren, maar een AED kan hierbij uitkomst bieden. Het gebruik van een AED vergroot de overlevingskans namelijk met maar liefst 60%. Het is dan ook niet voor niets dat het gebruik van een AED is opgenomen in de huidige EHBO cursussen.

WAAR VIND JE EEN AED IN JOUW BUURT?

In jouw buurt zijn er hoogstwaarschijnlijk AED's te vinden. Je kunt ze bijvoorbeeld vinden in winkels, restaurants en bedrijven. Het is belangrijk om te weten waar een AED te vinden is wanneer er sprake is van een noodsituatie. Gelukkig zijn er twee handige manieren om een AED in de buurt te vinden.

Via Internet een AED in de buurt vinden met het Rode Kruis

Op de website van het Rode Kruis kun je door jouw plaatsnaam in te geven de AED's bij jou in de buurt vinden. Op deze website kun je ook zien of de AED gecontroleerd is of niet.

Via een app een AED in de buurt vinden

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je snel en eenvoudig een AED kunt vinden. Bijvoorbeeld de Rode Kruis app, die beschikbaar is voor zowel IOS als Android. Deze app biedt naast de mogelijkheid om een AED te vinden, ook informatie over andere EHBO handelingen. Een andere app die gericht is op burgerhulpverlening is AED Alert - hart veilig wonen. Met deze app kun je je aanmelden als vrijwilliger en word je gealarmeerd wanneer er een hartstilstand is in jouw omgeving.

WEET WAAR JE EEN AED KUNT VINDEN

Zorg ervoor dat je in jouw buurt weet waar je een AED kunt vinden. Neem de tijd om één van de twee apps te downloaden en te bekijken. Op vakantie? Bekijk dan op jouw huidige locatie waar een AED te vinden is. Een leuke manier om de omgeving te verkennen. Het kan namelijk van levensbelang zijn om snel te weten waar een AED in de buurt te vinden is.

TOT SLOT

Het is belangrijk om snel te handelen bij een noodsituatie. Iedere minuut die je eerder kunt helpen geeft namelijk 10% meer overlevingskans aan het slachtoffer. Wil jij het verschil kunnen maken in die cruciale 6 minuten? Wil jij leren reanimeren? Neem dan contact op voor een cursus EHBO via 088 112 5474.

Reactie plaatsen