Leer alles over de kinlift bij EHBO en hoe je de ademhaling van een slachtoffer controleert

DE KINLIFT: HET HOE EN WAAROM BIJ EHBO

Alles over EHBO

Bij het controleren van de ademhaling van een slachtoffer is een kinlift cruciaal. Het op de juiste manier uitvoeren van de kinlift kan ervoor zorgen dat de luchtweg van het slachtoffer geopend wordt en de ademhaling hersteld wordt. In dit artikel leer je alles over het uitvoeren van de kinlift en hoe je daarmee de ademhaling van het slachtoffer controleert.

Hoe voer je een kinlift uit?

Leer de juiste volgorde voor het uitvoeren van een kinlift: leg één hand op het hoofd van het slachtoffer en duw het hoofd voorzichtig achterover. Leg vervolgens twee vingers onder de punt van de kin, op het harde deel en lift het hoofd voorzichtig naar achteren. Zorg ervoor dat de mond open is om de ademhaling te kunnen waarnemen.

Hoe controleer je de ademhaling na een kinlift?

Buig zelf voorover en breng je oor op ongeveer 5 centimeter van de mond van het slachtoffer. Kijk, luister en voel of je ademhaling hoort en/of voelt en of de borstkas op en neer gaat als gevolg van ademhaling. Als de ademhaling normaal is, leg het slachtoffer dan in de stabiele zijligging.

Wil jij leren hoe je op de juiste manier een kinlift uitvoert en de ademhaling van een slachtoffer controleert? Schrijf je dan in voor een EHBO- of BHV-cursus op een locatie naar keuze. Of neem vrijblijvend contact op met onze specialisten, dit kan door te bellen naar 088 – 112 54 74 of door te mailen naar info@jbgsafety.nl.

Reactie plaatsen