Is een BHV koffer verplicht? Alles wat je moet weten..

IS EEN BHV KOFFER VERPLICHT?

BHV

BHV is via de Arbowet geregeld. Vanuit deze wetgeving is het verplicht om een goed gevulde BHV koffer in ‘huis’ te hebben.

ONDERSTEUNING BIJ HANDELEN

Bij letsel is het noodzakelijk dat je als BHV’er adequaat kunt handelen. Een goed gevulde BHV koffer is hierbij essentieel

DE INHOUD VAN EEN GOEDE BHV KOFFER

De koffer heeft een vaste basis inhoud. Daarnaast is er inhoud die is afgestemd op de specifieke situatie van het bedrijf. Een horecabedrijf heeft bijvoorbeeld belang bij blauwe pleisters. Een sportvereniging zal andere middelen nodig hebben, omdat daar specifiek letsel is.

Het is niet de bedoeling dat je de inhoud van de BHV koffer gebruikt voor een klein pleistertje. Naast de BHV koffer kun je ook een kleine EHBO trommel aanschaffen die speciaal is voor de pleister. Of je laat door ons een pleisterdispenser installeren, voor het dagelijkse pleister gebruik.

CONTROLE

Op verschillende middelen in de BHV koffer zit een houdbaarheidsdatum. Het is belangrijk om de koffer tenminste 1x per jaar te laten controleren en te laten aanvullen.

Na een ongeval of calamiteit waar de BHV koffer is gebruikt, is het ook belangrijk om het materiaal aan te vullen.

BHV KOFFER SAMENSTELLEN

Je kunt natuurlijk zelf een BHV koffer samenstellen met de spullen die je denkt nodig te hebben. Maar je kunt natuurlijk ook contact opnemen met één van onze specialisten. Zij kunnen je helpen bij het vullen van de BHV koffer met de juiste materialen.

Reactie plaatsen