Hartstilstand: Wat het is en hoe je levens kunt redden met reanimatie

Hartstilstand: Een Levensbedreigende Situatie die Reanimatie Vereist

Hartstilstand: Een Levensbedreigende Situatie die Reanimatie Vereist

Wat is een hartstilstand?

Bij een hartstilstand valt de hartslag weg, waardoor het hart geen bloed meer door het lichaam pompt. Dit creëert een levensbedreigende situatie die directe actie vereist.

Is het hart echt gestopt?

Nee, bij een hartstilstand is er sprake van fibrillatie, waarbij het hart nog trilt maar niet meer in een gezond ritme klopt. Het is eigenlijk een stoornis in het hartritme.

Wat te doen bij een hartstilstand?

Wanneer je constateert dat een slachtoffer geen (normale) ademhaling heeft en bewusteloos is, moet je direct beginnen met reanimatie. Reanimatie zorgt ervoor dat het hart via borstcompressies bloed kan blijven rondpompen. Wil je weten hoe je het bewustzijn controleert? Lees dan ons artikel hierover.

Hartstilstand en een AED

Het is belangrijk om ook een Automatische Externe Defibrillator (AED) te gebruiken tijdens de reanimatie. Een AED analyseert het hartritme en geeft gesproken instructies aan de hulpverlener over wat te doen.

Blijf voorbereid en red levens!

Het is essentieel om voorbereid te zijn op een hartstilstand. Neem contact op met JBG Safety voor informatie over EHBO-trainingen en het belang van AED-gebruik. Bel ons nu op 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek. Samen kunnen we levens redden.

Reactie plaatsen