EHBO-certificaat vergoed door zorgverzekeraar: alles wat je moet weten

EHBO CERTIFICAAT VERGOED DOOR ZORGVERZEKERAAR: ALLES WAT JE MOET WETEN

Ben je op zoek naar een EHBO-cursus maar wil je de kosten zo laag mogelijk houden? Wist je dat veel zorgverzekeraars een groot deel van de kosten vergoeden? Lees hier alles wat je moet weten over de vergoeding van een EHBO-certificaat door je zorgverzekeraar.

Polisvoorwaarden en vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van een EHBO-cursus. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs 100% terug.

Controleer je eigen polisvoorwaarden

Het is altijd verstandig om eerst je eigen polisvoorwaarden te checken. Neem contact op met je verzekeraar om te vragen of en in welke mate je recht hebt op een vergoeding.

Werkwijze van de declaratie

Als je zeker weet dat je verzekeraar de kosten vergoedt, dien je de originele factuur in te dienen. Zorg ervoor dat je de factuur in kleur print en controleer of het type EHBO-cursus erop vermeld staat. Vermeld ook je relatienummer en geboortedatum op de factuur en stuur deze samen met eventuele declaratieformulieren naar je zorgverzekeraar.

Vergoede EHBO-certificaten

Volgens onze informatie worden de EHBO-certificaten van het Oranje Kruis en het Rode Kruis vergoed. Op onze website vind je een lijst van alle zorgverzekeraars die een vergoeding verstrekken, inclusief het percentage.

Neem contact op met JBG Safety

Heb je vragen over onze EHBO-cursussen of wil je meer informatie over de vergoeding van de kosten? Neem dan gerust contact op met ons via 088 112 54 74 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl. Wij helpen je graag verder.

Reactie plaatsen