Effectieve behandeling en verzorging van brandwonden - JBG Safety

Effectieve behandeling en verzorging van brandwonden

 

Heb je ooit te maken gehad met een brandwond veroorzaakt door warmte, chemicaliën of elektriciteit? In dit artikel ontdek je de juiste behandeling en verzorging voor brandwonden van verschillende gradaties.

 

Soorten brandwonden

Brandwonden kunnen variëren in ernst en worden onderverdeeld in oppervlakkig tweedegraads, diep tweedegraads, mengverbranding en derdegraads. Eerstegraads verbrandingen resulteren alleen in roodheid van de huid.

 

Directe koeling

Het is belangrijk om brandwonden direct te koelen met stromend water. Koel de brandwond gedurende 10 tot 20 minuten met lauw zacht stromend water om de hitte te verminderen.

 

Behandeling van brandwonden

De behandeling van brandwonden varieert afhankelijk van de ernst. Oppervlakkige tweedegraads brandwonden kunnen vaak zelf behandeld worden, terwijl diepere wonden mogelijk medische hulp vereisen. Genezing van brandwonden kan enkele weken tot jaren duren.

 

Neem contact op met JBG Safety voor advies en begeleiding

Voor deskundig advies en begeleiding bij de behandeling en verzorging van brandwonden, neem contact op met JBG Safety. Bel ons op 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl. Jouw veiligheid en gezondheid staan voorop!

Reactie plaatsen