Deurprocedure bij brand: stap voor stap uitleg voor BHV en EHBO

DEURPROCEDURE

Alles over BHV, Alles over EHBO

Deurprocedure stap 1

Het uitvoeren van de deurprocedure is een veiligheidsmaatregel. Als je op verkenning gaat om een situatie te beoordelen, dan zal je bij deuren komen waarachter je brand verwacht. Je kunt beter een extra deur controleren, dan een deur te weinig.

Deurprocedure stap 2

Een deur controleren: een deur en de deurklink controleer je op warmte. Deze controle voer je als volgt uit:

  • Voel met de rug van de hand aan de randen van de deur. Leg de handen niet tegen de deur maar er kort voor.
  • Voel met de rug van de hand de klink van de deur. Raak de klink niet aan!

Als je bemerkt dat de deur/klink warm is, ga je eerst alarmeren en hulp halen. Laat de deur dicht, waarschuw de omgeving, alarmeer meldkamer of hoofd BHV en pak een blustoestel. Ga terug naar de deur met een collega en ga verder met de deurprocedure en wees bedacht op steekvlammen (flashover).


Deurprocedure stap 3

Als je scharnieren ziet, dan draait de deur naar je toe. Kniel achter de deur met je voet 5 tot 10 cm achter de deur. Open de deur een klein stukje (jouw voet blokkeert de deur) en wacht 10 seconden. Als je geen scharnieren ziet, dan draait de deur van je af. Kniel dan naast de deur aan de zijde van de klink. Open de deur een klein stukje. Na 10 seconden kijk je of er rook of brand is. Roep of er iemand aanwezig is. Sluit de deur zo snel mogelijk af.

Belangrijke trends en informatie

Het is belangrijk om up-to-date te blijven met de laatste trends en informatie op het gebied van BHV en EHBO, om te zorgen dat je in geval van nood adequaat kunt handelen.

Call to action

Wil je meer leren over BHV en EHBO? Neem dan contact op met JBG Safety voor meer informatie over onze BHV- en EHBO-cursussen en -trainingen via telefoonnummer 088 112 5474 of per e-mail via info@jbgsafety.nl. Zo ben jij altijd goed voorbereid in geval van nood.

Reactie plaatsen