BHV: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Wat is BHV? Alles over bedrijfshulpverlening

Als bedrijfshulpverlener (BHV'er) ben jij de persoon die optreedt bij ongevallen en noodsituaties binnen jouw bedrijf. Maar wat is BHV precies?

Wat betekent de afkorting BHV?

BHV staat voor BedrijfsHulpVerlening. Het is de organisatie van de bedrijfshulpverlening binnen jouw bedrijf en beschrijft wat je moet doen in noodsituaties. Als BHV'er verleen je eerste hulp, bied je ondersteuning bij ontruiming en blus je kleine brandjes.

Uit welke onderdelen bestaat BHV?

BHV bestaat uit 4 onderdelen: EHBO, ontruimen, kleine brand blussen en communicatie. Lichamelijk letsel, dat op wat voor wijze dan ook kan ontstaan, valt onder EHBO. In andere noodsituaties kan de BHV’er de ernst van de situatie inschatten en op basis daarvan een beslissing nemen om te ontruimen of te gaan blussen. Zowel interne als externe (nood)communicatie is daarbij belangrijk.

Wat is het verschil tussen BHV en EHBO?

EHBO gaat binnen de BHV om levensreddend handelen. EHBO is een onderdeel van de hele organisatie van bedrijfsveiligheid dat onder andere in het BHV-plan is beschreven. Als BHV’ er heb je kennis van EHBO en kun je handelen indien nodig.

Wil je weten hoe je de BHV binnen jouw bedrijf het beste kunt organiseren?

Of moet je mensen opleiden tot BHV’er? Neem dan contact op met onze BHV specialist via 088 112 5400.

Reactie plaatsen