BHV verplicht voor ieder bedrijf: wat zijn de regels?

BHV verplicht of niet? Hier zijn de antwoorden!

Als bedrijfseigenaar is het belangrijk om te weten of BHV verplicht is en hoe je hiermee om moet gaan. In dit artikel beantwoorden we de drie meest gestelde vragen over BHV:

  • Wanneer is BHV verplicht?

BHV is verplicht voor ieder bedrijf, inclusief eenmanszaken die klanten of gasten ontvangen. De BHV-verplichting kan beperkt zijn, maar je moet adequaat kunnen handelen bij een incident om persoonlijke aansprakelijkheid te voorkomen.

  • Waarin is deze verplichting vastgelegd?

De regels voor BHV op de werkvloer staan beschreven in de Arbowet. Artikel 3 en 15 van de Arbowet geven de verplichtingen van werkgevers en BHV'ers aan.

  • Hoe ga je hier als bedrijf mee om?

Onze visie is ‘Iedereen veilig op de werkvloer’. Zelfs als je als eenmanszaak begint, kan een verandering in de situatie de BHV-verplichting met zich meebrengen. Het is ook aan te raden om een Risico Inventarisatie en -Evaluatie te doen om op de hoogte te blijven van de risico's binnen jouw bedrijf.

Heb je vragen over BHV of RI&E? Neem dan vrijblijvend contact op met JBG Safety op 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl. Samen kunnen we kijken naar de beste oplossing voor jouw bedrijf.

Reactie plaatsen