Zorg voor Veiligheid: Het Belang van Goedgekeurde Brandblussers en Stickers

Ontdek de Belangrijkheid van Goedgekeurde Brandblussers en bijbehorende Stickers

Ontdek de Belangrijkheid van Goedgekeurde Brandblussers en bijbehorende Stickers

Waarom is het Keuren van Brandblussers Noodzakelijk?

Elke brandblusser, ongeacht het type en formaat, moet regelmatig worden gekeurd. Na de keuring moet er een bewijs worden geplaatst dat de brandblusser goedgekeurd of afgekeurd is. Ja, zelfs bij afkeur moet er een sticker worden aangebracht om aan te geven dat de betreffende brandblusser is afgekeurd.

Verschillende Soorten Stickers

Goedgekeurd: Een sticker conform de richtlijnen waarop de NEN-normen worden genoteerd, volgens de keuringsrichtlijnen van de brandblussers. Tevens kan deze sticker worden gebruikt voor het controleren van EHBO-dozen.

Afgekeurd: Deze sticker heeft vaak een ronde vorm, hoewel grote onderhoudsbedrijven soms hun eigen vormgeving hanteren. Afkeur kan verschillende redenen hebben, zoals leeftijd, economische leeftijd, roestvorming, deuken en andere defecten.

Blusstof vervangen voor: Deze sticker wordt meestal geplaatst op schuimblussers, maar soms ook op CO2- en poederblussers. Het geeft de datum aan waarop de blusstof is vervangen of wanneer er groot onderhoud is uitgevoerd.

Uitgebreid onderhouden: Deze sticker heeft een cyclus van 10 jaar en geeft het jaar en de maand van een bepaalde gebeurtenis aan. Het wordt gebruikt voor brandblussers die nieuw geleverd zijn, gereviseerd zijn of een uitgebreid onderhoud van 10 jaar nodig hebben.

Waarom zijn Goedgekeurde Brandblussers Belangrijk?

Goedgekeurde brandblussers zorgen ervoor dat je voorbereid bent op noodsituaties en dat je de veiligheid van mensen en eigendommen kunt waarborgen. Door regelmatige keuringen en het plaatsen van de juiste stickers weet je dat je kunt vertrouwen op goed functionerende blusapparaten.

Neem Contact Met Ons Op!

Wil jij zeker zijn van goed gekeurde brandblussers en de juiste stickers? Neem vandaag nog contact op met JBG Safety voor meer informatie en advies. Bel 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl. Wij staan klaar om je te helpen bij al je brandveiligheidsbehoeften.

Reactie plaatsen