Brandgangen: Essentieel voor Brandveiligheid en Preventie van Brandoverslag

Brandgangen: Cruciaal voor Brandveiligheid en Brandpreventie

Brandgangen zijn essentiële ruimtes tussen gebouwen, zoals straatjes of steegjes, die dienen om brandoverslag te voorkomen.

Waar Vind Je Brandgangen?

Je komt brandgangen overal tegen in Nederlandse steden en dorpen. Deze paden, die achter huizenblokken lopen, lijken misschien bedoeld voor bewoners om gemakkelijk toegang tot de achterdeur te hebben, maar ze hebben een belangrijkere functie: het dienen als brandgangen.

Het Belang van Brandgangen

Brandgangen stellen de brandweer in staat om snel en gemakkelijk bij een brand te komen voor bluswerkzaamheden. Ze voorkomen ook dat het vuur overslaat naar nabijgelegen panden.

Regels met Betrekking tot Brandgangen

Brandgangen moeten te allen tijde vrij toegankelijk zijn en maken geen deel uit van jouw eigen woning of pand. Ze worden beschouwd als onderdeel van de openbare weg. Als bewoner of gebruiker van een pand heb je alleen recht van overgang. Fietsen en containers mogen niet in de brandgang staan, omdat dit de vrije toegang belemmert.

Veiligheid staat voorop! Neem voor meer informatie en advies over brandveiligheid contact op met JBG Safety: bel 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl.

Reactie plaatsen