Bluspoeder en Reinigen: Effectieve Schoonmaak na Brandblussen

Bluspoeder en Reinigen: Schoonmaken na Brandblussen

Bluspoeder kan voor een behoorlijke puinhoop zorgen. Maar hoe maak je alles schoon en reinig je effectief na het gebruik van bluspoeder?

Reinigen van een Poederblusser: Laat het over aan de experts

Het reinigen van een poederblusser dient te worden uitgevoerd door een professioneel onderhoudsbedrijf. Na gebruik is het vaak verstandiger om de blusser te vervangen in plaats van te reinigen en hervullen. Hoewel poeder in principe geen gevaar vormt (tussen aanhalingstekens), zorgt het voor zoveel troep dat je het risico niet moet nemen.

Hoe Verwijder je Bluspoeder: Een uitdaging om aan te pakken

Alles raakt bedekt met stof en dit stof smaakt erg vies. Het poeder is zeer fijn van structuur en kan nog jarenlang in kamers blijven rondzweven. Een gewone stofzuiger zuigt het bluspoeder op, maar blaast een deel ervan samen met de lucht aan de achterzijde weer uit. Het gevolg? Het poeder verspreidt zich letterlijk overal en kan zich vastzetten in elektronica, zelfs in de stofzuiger zelf. Na verloop van tijd kan de apparatuur door oxidatie (veroorzaakt door het bluspoeder) defect raken.

Reinigen met water: Geen goed idee! Bluspoeder lost niet op in water en zal alleen maar gaan klonteren en verstuiven, waardoor het probleem nog groter wordt.

Geen risico op nevenschade? Laat het reinigen over aan professionals

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich bezighouden met het opruimen en schoonmaken van brandschade. Zij beschikken over speciale stofzuigers die hiervoor ontworpen zijn en kunnen het bluspoeder veilig verwijderen.

"Bluspoeder NIET gevaarlijk?" Hoewel er wordt gezegd dat bluspoeder niet gevaarlijk is, kan het wel ernstige gevolgen hebben. Bluspoeder heeft een sterk laxerend effect en diarree kan leiden tot uitdroging en shock.

Zorg voor professionele reiniging na brandblussen. Neem contact op met JBG Safety voor deskundig advies en brandveiligheidsoplossingen. Bel 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl.

Reactie plaatsen