Werking en belang van een brandslanghaspel | JBG Safety

Een brandslanghaspel: Werking, Gebruik en Belangrijkheid | JBG Safety

Introductie:

Een brandslanghaspel is een essentieel blusmiddel dat helpt bij het bestrijden van brand. Het bestaat uit twee rode schijven met daartussen een opgerolde slang. Ontdek hoe dit systeem werkt en waarom het zo belangrijk is in noodsituaties.

Onderdelen van een Brandslanghaspel:

Een brandslanghaspel bestaat uit rode schijven, een slang en een hoofdafsluiter. De slang heeft een maximale lengte van 30 meter en is aangesloten op de drinkwatervoorziening. De hoofdafsluiter bevindt zich meestal onder of boven de brandslanghaspel.

De Stralpijp:

De straalpijp is het uiteinde van de brandslang en heeft drie standen: dicht, sproeistand en vaste straal. Het is belangrijk dat de brandslang vol water zit, maar drukloos is. Dit wordt bereikt door de hoofdafsluiter dicht te draaien en na het oprollen van de slang de straalpijp te openen en weer te sluiten.

Het Blusmiddel Water:

Water is het meest gebruikte blusmiddel en geschikt voor Brandklasse A. Het vermogen van water om te koelen en te verdampen speelt een cruciale rol bij het blussen van brand. De verdamping van water zorgt voor verdrijving van zuurstof en helpt de brand te blussen.

Het Blussen met een Brandslanghaspel:

Om brand te blussen met een brandslanghaspel, dien je de hoofdafsluiter te openen en een klein stukje slang uit te rollen. Voer een proefshot uit om de werking te testen en loop vervolgens met de slang naar de brandhaard. Richt op de basis van de brandhaard met een vaste straal of beperkte sproeistand.

Legionella Besmetting:

Een brandslanghaspel kan stilstaand water bevatten en blootgesteld worden aan wisselende temperaturen. Dit kan leiden tot legionella besmetting. Om dit te voorkomen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de sproeistand. Spuit altijd met de wind in de rug en van je af.

Brandveiligheid met JBG Safety:

Voor professioneel advies en hoogwaardige brandveiligheidsoplossingen, neem contact op met JBG Safety via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl. Zorg voor een veilige omgeving en bescherm jezelf en anderen met de juiste kennis en blusmiddelen.

Reactie plaatsen