Schuimblussers vs. Poederblussers: Waarom kiezen voor schuimblussers?

Waarom kiezen voor schuimblussers in plaats van poederblussers?

In de brandbeveiligingssector worden schuimblussers vaker gekozen dan poederblussers. Maar wat maakt schuimblussers zo populair? Ontdek de redenen achter deze keuze en de voordelen van schuimblussers.

Schuimblussers: veelzijdig en minder nevenschade

Schuimblussers zijn effectief voor branden in categorie A (vaste stoffen) en categorie B (vloeistoffen). Ze creëren een afsluitende laag op de brandhaard en hebben tegelijkertijd een verkoelend effect.

Nevenschade bij poederblussers

Poederblussers zijn geschikt voor branden in categorie A, B en C (gassen). Het zoutgehalte in poederblussers kan echter leiden tot corrosie en roestvorming, wat nevenschade aan elektrische installaties en apparatuur kan veroorzaken.

Keuze voor schuimblussers om nevenschade te voorkomen

Om nevenschade te minimaliseren en discussies met verzekeringsmaatschappijen te vermijden, geven veel bedrijven de voorkeur aan schuimblussers. Schuimblussers hebben een lagere kans op corrosie en roestvorming, waardoor ze veiliger zijn voor materialen en apparatuur.

Veelzijdigheid van schuimblussers

Schuimblussers kunnen zelfs gebruikt worden bij branden in categorie C (gassen), mits ze op de juiste manier worden ingezet. Hoewel gassen meestal bij de bron moeten worden aangepakt, kunnen schuimblussers helpen bij het koelen van tanks en het beheersen van de situatie.

Kies voor JBG Safety

Bij JBG Safety begrijpen we het belang van effectieve brandbeveiliging met minimale nevenschade. Neem vandaag nog contact met ons op via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor professioneel advies en hoogwaardige brandveiligheidsoplossingen.

Brandveiligheid begint bij de juiste keuze van blusmiddelen.

Reactie plaatsen