Risico's van Brand in het Gloeistadium: Een Gevaarlijke Fase

Risico's van Brand in het Gloeistadium: Een Gevaarlijke Fase

Brand kan zich in verschillende stadia en classificaties bevinden, waaronder het gloeistadium. In dit artikel bespreken we de risico's van brand in het gloeistadium en waar je op moet letten.

Wat is Gloeien bij een Brand?

Het gloeistadium van een brand treedt op wanneer de brand bijna is uitgebrand en de brandstof niet meer kan ontbranden. Hoewel de brand in dit stadium lijkt te doven, is er nog steeds een hoge temperatuur aanwezig en kunnen bepaalde factoren de brand doen oplaaien.

Risico's bij Gloeien van een Brand

Twee belangrijke risico's kunnen optreden bij een brand in het gloeistadium:

Verse Brandstof

De hoge temperatuur in het gloeistadium kan verse brandstof gemakkelijk ontsteken. Voeg brandstof toe aan de bijna uitgebrande brand en de vlammen kunnen snel weer oplaaien.

Extra Zuurstof

Toevoer van extra zuurstof kan de vlamactiviteit verhogen bij een brand in het gloeistadium. Wind of instortingen in een brandend gebouw kunnen zorgen voor extra zuurstoftoevoer.

Voorbeeld van een Gloeistadium

Een veelvoorkomend voorbeeld van een brand in het gloeistadium is een houtskool- of steenkoolbarbecue. Het is moeilijk aan te steken, maar zodra het vet van het vlees op het gloeiende houtskool druppelt, kan het vuur snel hevig worden.

Veiligheid gaat boven alles. Neem voor advies en informatie over brandveiligheid contact op met JBG Safety: bel 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl.

Reactie plaatsen