Brandvertrager: Werking, Toepassingen en Advies | JBG Safety

Brandvertrager: Werking en Toepassingen | JBG SafetyOntdek hoe een brandvertrager het brandgedrag van materialen verandert en de verspreiding van vuur vertraagt. Lees over de verschillende toepassingen en JBG Safety's eigen brandvertrager. Neem contact op met onze specialisten voor advies en bestel in onze webshop.

Wat doet een brandvertrager?

Brandvertragers voor materiaal

Een brandvertrager verandert het brandgedrag van materialen, waardoor ze minder snel vlam kunnen vatten of de verspreiding van vuur vertraagd wordt. Dit kan zowel bij de productie van materialen als later bij behandeling met een brandvertrager.

Toepassingen van brandvertragers

Brandvertragers kunnen op verschillende materialen toegepast worden, zoals hout, kunststof en textiel. De behandeling met een brandvertrager is afhankelijk van het materiaal en de vereisten waaraan het moet voldoen.

Enkele voorbeelden van producten die behandeld kunnen worden zijn houten kratten, kunststof bloemen, vlaggen, en vloerbedekking.

Soorten brandvertragers

Er zijn verschillende soorten brandvertragers op de markt. JBG Safety heeft haar eigen brandvertrager ontwikkeld, genaamd Alfastop. Deze is geschikt voor natuurlijke vezels, kunstmatige en gemengde vezels, kunststoffen, onbehandeld hout, hout buiten en kerstbomen.

Wanneer gebruik je een brandvertrager?

Het gebruik van een brandvertrager kan noodzakelijk zijn om te voldoen aan wet- en regelgeving, bijvoorbeeld bij brandcompartimenten in gebouwen of bij evenementen in openbare ruimtes. Ook in de horeca kan brandvertragende behandeling van decoratie vereist zijn. Onze specialisten helpen je graag verder met advies en onze webshop biedt een ruime selectie aan brandvertragende producten.

Kies voor brandveiligheid met JBG Safety

Neem contact op met onze specialisten via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor advies en bestellingen.

Reactie plaatsen