Brandpreventie voor je bedrijf: Zo begin je ermee

Brandpreventie voor je bedrijf: Zo begin je ermee

Brandpreventie: steeds belangrijker

In het kader van brandveiligheid verschuift de focus steeds meer naar preventie. Brandweerorganisaties erkennen dat preventieve maatregelen effectiever zijn dan achteraf blussen. Voor bedrijven betekent dit meer eigen verantwoordelijkheid op het gebied van brandbeveiliging.

Bouwkundige brandpreventie

Om je bedrijfspand zo veilig mogelijk te maken, is bouwkundige brandpreventie essentieel. Het Bouwbesluit 2003 stelt eisen aan bouwkundige brandpreventie, zoals compartimentering en het creëren van vluchtwegen. Het naleven van deze eisen is van groot belang om een gebruiksvergunning te verkrijgen en behouden.

Brandcompartimentering

Brandcompartimentering houdt in dat een pand wordt opgedeeld in verschillende compartimenten om branddoorslag en -overslag te voorkomen. Door compartimentering worden aangrenzende ruimtes beschermd en blijft de schade doorgaans beperkt tot de oorspronkelijke brandhaard.

Creëren van vluchtroutes

Een goed gepland vluchtplan met rookmelders, vluchtroute-aanduidingen en noodverlichting is essentieel. Zorg ervoor dat je pand voorzien is van veilige vluchtroutes, waarbij de deuren gemakkelijk te openen zijn en het looppad voldoende breed is om het aantal personen te accommoderen.

Brandpreventie middels brandvertragend impregneren

Naast bouwkundige maatregelen is het impregneren van materialen met een brandvertragend middel belangrijk. Hiermee maak je licht ontvlambare materialen in je pand veiliger. Brandvertragend impregneren zorgt ervoor dat materialen minder snel vlam vatten en draagt bij aan de algehele brandveiligheid.

JBG Safety helpt je op weg

Brandpreventie is van essentieel belang voor de veiligheid van je bedrijf. Bij JBG Safety staan we voor je klaar met deskundig advies en ondersteuning. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en een gepersonaliseerd brandpreventieplan. Bel nu naar 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl.

Reactie plaatsen