Alarmvoorzieningen voor nooddeuren: Verbeterde veiligheid en beveiliging

Alarmvoorzieningen voor nooddeuren: Verbeterde veiligheid en beveiliging

Introductie

In noodsituaties is het van cruciaal belang om snel en veilig te kunnen evacueren via nooddeuren. Alarmvoorzieningen spelen een essentiële rol bij het verbeteren van de veiligheid en beveiliging in noodsituaties. In dit artikel introduceren we verschillende alarmvoorzieningen voor nooddeuren, waaronder antipaniekdeurklinkalarmsystemen en deurklinkalarms, en leggen we uit hoe ze kunnen bijdragen aan een effectieve evacuatie.

Antipaniek deurklink alarm is een alarmsysteem dat wordt gemonteerd boven een antipaniekbalk, zoals een push bar. Het systeem wordt eenvoudig bevestigd met schroeven of dubbelzijdig plakband. Bij lichte aanraking van de antipaniekbalk klinkt een vooralarm, dat stopt wanneer de druk wordt losgelaten en de deur gesloten blijft. Bij het verder doordrukken van de balk wordt een continu alarm geactiveerd en kan de deur worden geopend. Het alarm kan worden uitgeschakeld met een sleutel.

Een deurklink alarm is een eenvoudig te monteren systeem dat onder de deurklink wordt geplaatst. Het kan ook worden bevestigd aan deuren met een paniekstang. In de standaarduitvoering geeft het deurklinkalarm een alarmsignaal wanneer de klink helemaal naar beneden wordt gedrukt. Dit biedt een extra beveiligingslaag en waarschuwing in geval van ongeautoriseerde openingen van deurklinken.

Deuralarm

Een deuralarm is een alarminstallatie voor deuren in vluchtroutes. Bij het openen van de nooddeur klinkt er een geluidssignaal en begint het alarmlicht te knipperen. Het deuralarm kan eenvoudig worden uitgeschakeld met de bijgeleverde sleutel. Dit systeem zorgt voor directe waarschuwing en aandacht bij ongeautoriseerd gebruik van nooddeuren.

Voor meer informatie of deskundig advies kunt u ten alle tijden contact met ons opnemen via telefoonnummer 088 112 5474 of via de mail info@jbgsafety.nl.

Reactie plaatsen