Ontdek de verschillende geweldsvormen en hoe je deze kunt voorkomen bij JBG Safety

Welke geweldsvormen zijn er?

Geweld is een breed begrip en kan onderverdeeld worden in verschillende categorieën die op diverse niveaus en in diverse lagen van de maatschappij voorkomen. Elke vorm van geweld heeft zijn eigen oorzaak en vraagt om specifieke maatregelen om deze tegen te gaan.

Buurt- en woongerelateerd geweld

Op nummer één staat het geweld dat in de buurt of woonomgeving plaatsvindt. Het gaat hierbij niet om geweld in de woning zelf, maar om conflicten tussen buren of buurtbewoners. Dit kan variëren van kleine ruzies tot ernstige incidenten.

Huiselijk geweld

Huiselijk geweld is gericht tegen partners, kinderen of andere familieleden en komt helaas veel voor. Het is vaak moeilijk te signaleren omdat het zich achter gesloten deuren afspeelt.

Geweld op het werk

Geweld op het werk kan verschillende vormen aannemen. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen tussen collega's onderling, maar ook tegenover werknemers door buitenstaanders.

Uitgaansgeweld

Uitgaansgeweld vindt vooral plaats in de horeca en op (sport)evenementen. Dit kan variëren van kleine opstootjes tot ernstige vormen van geweld, waarbij vaak alcohol en drugs een rol spelen.

Verkeersgeweld

Met de toenemende drukte op de weg neemt ook het verkeersgeweld toe. Hierbij gaat het om geweld in het verkeer, bijvoorbeeld bij verkeersconflicten, agressief rijgedrag of door rood licht rijden.

Overige geweldsvormen

Er zijn nog andere vormen van geweld die niet onder de eerdergenoemde categorieën vallen, zoals bijvoorbeeld zinloos geweld op straat of geweld in de sportwereld.

JBG Safety helpt je bij het voorkomen van geweld

Wil je meer weten over geweld en hoe je dit kunt voorkomen? Bij JBG Safety kun je terecht voor deskundig advies en training op het gebied van criminaliteit, wetgeving en zelfverdedigingstechnieken. Onze diensten omvatten onder andere:

  • Basiskennis over criminaliteit en slachtofferschap
  • Basiskennis over wetgeving en bevoegdheden in het strafrecht en strafvordering
  • Training in zelfverdedigingstechnieken
  • Training in aanhoudingstechnieken

Neem gerust contact met ons op via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor meer informatie of om een afspraak te maken. Voorkomen is beter dan genezen, dus wacht niet langer en bescherm jezelf tegen geweld!

Reactie plaatsen