Brandwonden bij ouderen: Risico's, Preventie en Eerste Hulp | JBG Safety

Brandwonden bij ouderen: Risico's, Preventie en Eerste Hulp

Ouderdom brengt extra risico's met zich mee als het gaat om brandwonden. Door een kwetsbare huid en verminderde reserves kunnen brandwonden dieper doordringen en complicaties veroorzaken. Verminderde coördinatie en reactievermogen vergroten het risico op brandincidenten. Het is essentieel om brand en brandwonden bij ouderen te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen: Rookmelders en Vluchtplan

Rookmelders zijn cruciaal om vroegtijdig brand te signaleren. Stel ook een vluchtplan op om snel en veilig het huis te verlaten. Denk aan de juiste vluchtroutes en de locatie van sleutels. Een blusdeken kan handig zijn in de keuken om vlammen te doven. Vervang oude mengkranen door thermostaatkranen om brandwonden door heet water te voorkomen.

Eerste Hulp bij brandwonden: Bel 112 en Koelen

Bij brandwonden is het belangrijk om de wond ongeveer 10 minuten te koelen met lauw, zacht stromend water. Verwijder geen kleding die aan de wond kleeft en smeer niets op de brandwond. Bedek de wond met een steriel verband of schone doek. Geef het slachtoffer geen drinken of eten. Vervoer het slachtoffer zittend in een warme deken indien nodig.

JBG Safety staat voor je klaar om brandwonden te voorkomen en te helpen bij noodsituaties. Neem contact met ons op via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl. Samen werken we aan een veilige leefomgeving.

Reactie plaatsen