Veiligheid bij Werken met Bewegende Delen | Minimaliseer Risico's | JBG Safety

Veiligheid bij Werken met Bewegende Delen: Begrijp de Risico's en Bescherm Jezelf

 

Bij JBG Safety helpen we je de risico's van werken met bewegende delen te begrijpen en te minimaliseren. Neem contact met ons op via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor advies en oplossingen op maat. Bescherm jezelf tijdens het werken met bewegende delen!

 

Risico's van Werken met Bewegende Delen

 

Knellen, snijden en pletten vormen risico's bij verschillende werkzaamheden, van grote machines tot restaurant- of kantoorwerkzaamheden. Zelfs bij onoplettendheid of slecht onderhoud kunnen machines met bewegende delen een gevaar vormen. Daarom is het belangrijk om knel-, snij- en pletgevaar op te nemen in de Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E).

 

Veiligheid bij Machines en Materieel

 

Machines en materieel, zoals liften, hoogwerkers en heftrucks, moeten een CE-markering hebben en regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Bewegende delen moeten goed worden afgeschermd of voorzien zijn van beveiligingsmechanismen die de machine stoppen bij gevaar. Deze voorzieningen moeten gecertificeerd zijn. Werknemers die met de machines werken, moeten goed zicht hebben op het werk en voldoende ruimte hebben om veilig te bedienen. Daarnaast moet er altijd aandacht zijn voor het risico van vallende materialen.

 

Bij JBG Safety zijn we op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van werken met bewegende delen. Neem contact met ons op via 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl voor advies, training en oplossingen op maat. Bescherm jezelf en anderen tijdens het werken met bewegende delen.

 

Onthoud: jouw veiligheid staat voorop. Begrijp de risico's en neem de nodige voorzorgsmaatregelen bij werken met bewegende delen.

Reactie plaatsen