Veilig Werken op Hoogte met een Valharnas - Essentiële Valbeveiliging

 

Valharnas: Essentiële Valbeveiliging voor Veilig Werken op Hoogte

  

Valharnas: Ondersteuning en Bescherming

 

Een valharnas, ook bekend als veiligheidsharnas, is de meest gebruikte vorm van valbeveiliging. Het biedt belangrijke ondersteuning bij de billen, waardoor de impact van een val niet op de rug wordt opgevangen. In dit artikel bespreken we de kenmerken en het belang van een valharnas voor veilig werken op hoogte.

  

Normen en Eisen

 

Valbeveiligingsproducten die na 1 maart 2016 zijn geproduceerd, moeten voldoen aan de Norm EN 795:2012 en de aanvullende eis CEN/TC 16415. Producten die vóór deze datum zijn geproduceerd volgens de oude norm EN 795:1996 zijn ook nog steeds toegestaan. Het is belangrijk op te merken dat de Norm EN 795 geen wet is, maar eerder een richtlijn om de veiligheid te waarborgen.

  

De Rol van de Valdemper

 

Een valdemper is een essentieel onderdeel van het valbeveiligingssysteem. Het bevindt zich tussen de werklijn en het valharnas. De vallijn met valdemper is gemaakt van een ander materiaal dan de werklijn en moet aan specifieke eisen voldoen om optimale veiligheid te garanderen.

  

Blijf Veilig met JBG Safety

 

Bij JBG Safety begrijpen we de noodzaak van veilig werken op hoogte. Onze valharnassen voldoen aan de nieuwste normen en zijn van hoge kwaliteit. Neem contact met ons op voor meer informatie over valharnassen en andere veiligheidsuitrustingen. Bel ons op 088 112 5474 of stuur een e-mail naar info@jbgsafety.nl. Ons deskundige team staat klaar om je te helpen bij al je valbeveiligingsbehoeften en te zorgen voor een veilige werkomgeving op hoogte.

Reactie plaatsen